http://www.aluminum-profiles-supplier.com/about-us/

ЦПУ обработка

На тип на ЦПУ обработка Процес

1. нумеричка контрола пресвртна

Општо земено, ЦПУ вртење Обработувам за стандарди мувла производство вратило, како што се сите видови на прачка делови, вклучувајќи врвот, водич колона, и така натаму, но, исто така, може да се користи за ротациони производство и мувла обработка, како што се вбризгување на мувла од шише тело , dishware, вратило, тип диск делови фалсификување умре, штанцување умре удар. ЦПУ струг должи на ограничување на обработка на авионот, често може да се користат само за делови на обработка на мувла.

faseef (1)
faseef (2)

2 нумеричка контрола мелење

Бидејќи надворешната структура на мувла е повеќе рамнински структура, и многу повеќе конкавни конвексна површина и криви површина, па примената на ЦПУ фреза, фрезови машина алатка може да се користи за да се формираат повеќе комплекс или криви површина на мувла. Како што EDM електроди, вбризгување на мувла, Леене мувла, исто така, може да се користи во Соединетите Американски Држави мелење. Со развојот на нумеричка контрола обработка технологија, голем број мелење обработка центар на најчесто се користи во производство на мувла.